Honda Civic Cup

  

SPORTIEF REGLEMENT HONDA CIVIC CUP 

Dit reglement is opgemaakt op 10 Oktober 2016, t.b.v. promotie van de HCC.

Het definitieve reglement zal enkele wijzigingen inhouden, maar zal dit reglement op zeer grote lijnen volgen!

Er valt op geen enkele manier recht te verlenen aan of van dit reglement!

De bijlage bevat een lijst met de unieke onderdelen die aangeschaft moet worden specifiek bij Fullcartuning B.V. te Nijkerk.
Nog nader overeen te komen.

Van toepassing is het Algemeen Reglement Autorensport Nationaal B, Bijlage 1 Veiligheidsvoorschriften Rijder en Wagen en het Wedstrijdreglement Autorensport Nationaal B; dit reglement met de volgende bijzondere bepalingen:

Artikel 1. DEELNEMERS

KNAF licentiehouders met minimaal een Clublicentie.

Artikel 2. TOEGELATENWAGENS

De Honda Civic uit 1992 t/m 2001 ongeacht soort chassis, links of rechts gestuurd, uitgevoerd met het B16A1 of B16A2 motorblok.
Hieronder te verstaan de zogenaamde 5e & 6e generatie. Het gaat hier om de modellen met in de chassiscode de term EG, EH, EJ, VX, EK, EM. Het chassis is ook in overeenstemming met het technisch reglement

Artikel 3. WEDSTRIJDKALENDER

Zie DNRT wedstrijdkalender.

Artikel 4. PUNTENTELLING

Zie Wedstrijdreglement Autorensport Nationaal B, artikel 22 voor het dagklassement. De puntentelling voor het rijders- en team kampioenschap wordt bijgehouden volgens de puntentelling zoals gepubliceerd op de website www.hondaciviccup.com

Artikel 5. OVERIGE BEPALINGEN

Reclame / bestickering.
Nog nader overeen te komen.

TECHNISCH REGLEMENT HONDA CIVIC CUP

Artikel 1 - TECHNIEK ALGEMEEN

Basis: De Honda Civic VTI B16A2, geleverd van 1991 t/m 2000. Gegeven de 5e  & 6e Generatie. In de uitvoering zoals aan de particuliere klant uitgeleverd via de normale verkooporganisatie (dealerorganisatie) van de fabrikant.

Definities

Origineel.
Onder “origineel” wordt verstaan: het door de Honda importeur op de Honda Civic geleverde onderdeel.

Standaard
Onder “standaard” wordt verstaan: identiek of gelijkwaardig in materiaal, vorm en gewicht, niet door Honda geleverd maar wel gefabriceerd voor de Honda Civic.

Race onderdeel
Hieronder wordt verstaan, het specifieke voor deze Cup unieke onderdeel. Deze worden exclusief geleverd door Fullcartuning B.V. te Nijkerk.

Vrij
Onder “vrij” wordt verstaan dat het originele onderdeel, als de functies van het onderdeel, mogen worden verwijderd, of worden vervangen door een nieuw onderdeel, op voorwaarde dat het nieuwe onderdeel, ten opzichte van het oorspronkelijke onderdeel geen extra functie toevoegt.

Documentatie

Als referentie voor onderdelen, maten, toleranties en montagevoorschriften gelden de handleidingen of onderdelen van de fabrikant en/of importeur. Werkplaatshandboek is ter referentie beschikbaar.

Montagevoorschriften
Alle in dit reglement genoemde materialen en onderdelen dienen gemonteerd te worden op de wijze die door de fabrikant voorgeschreven is. Onderdelen dienen vervangen te worden indien zij servicelimieten van de fabrikant overschrijden.

Techniek

  • Bouten & moeren zijn vrij voor zover deze verwisseld worden door vervangende exemplaren van identieke materialen. Alle vormen van borging zijn toegestaan 
  • Pakkingen zijn vrij, tenzij anders aangegeven. 

Artikel 2 - TOEGESTANE OF VERPLICHTE WIJZIGINGEN

Iedere wijziging of toevoeging, aan de in artikel 1. Omschreven auto, die op basis van dit reglement niet uitdrukkelijk is toegestaan, is verboden.

  • Een toegestane modificatie mag geen niet toegestane modificatie tot gevolg hebben.
  • Onderdelen moeten hun oorspronkelijke functie behouden.
  • Bij twijfel raadpleeg de (H)TC/DNRT secretariaat (mail).
  • De auto moet gedurende het gehele evenement aan de geldende voorschriften voldoen.

Artikel 3 - MINIMUM GEWICHT

Het minimum gewicht is het gewicht van de auto, inclusief het gewicht van de rijder in de gebruikelijke outfit. Het minimum gewicht bedraagt 1050 kg. Nog nader overeen te komen.
Op geen enkel ogenblik gedurende het evenement mag het gewicht van de auto minder zijn dan het minimum gewicht.

Ballast
Voor deelname aan het evenement mag de auto voorzien zijn van ballast (zie Algemeen reglement Autorensport Nationaal B, Bijlage 1 onder Overigen.)

Artikel 4 - VEILIGHEID

Zie Algemeen Reglement Autorensport Nationaal B, Bijlage 1

Artikel 5 - MOTOR

Cilinderkop
De cilinderkop mag gevlakt worden voor revisie etc. er mag hierbij niet afgeweken worden van de standaard revisiematen. De cilinderkop dient vervangen te worden als deze voorbij de revisiematen komt.

Inlaatsysteem
Luchtfilterhuis/Inlaatbuis dient vervangen te worden door het open luchtfilter systeem zoals opgenomen in de verplichte race kit.
Het aanbrengen van een voorziening die de luchttoevoer richting luchtfilter beïnvloedt is niet toegestaan. Afscherming van spruitstuk en/of inlaattraject d.m.v. een plaat of heatwrap e.d. is niet toegestaan. Nog nader overeen te komen.

Uitlaat
Uitlaatsysteem/spruitstuk/katalysator dienen vervangen te worden door het race versie zoals opgenomen in de verplichte race kit.

Koelsysteem
De radiateur is vrij mits deze op de originele punten bevestigd wordt. De thermostaat is vergelijkbaar met, of een origineel geleverde.

Ontsteking
De bougies en bougiekabels zijn vrij. Timing van de ontsteking is vrij.

Airco
Het airconditioning systeem moet verwijderd worden.

Motor managementsysteem
Het motormanagement en software dient afgesteld en geleverd te zijn door een nog nader te bepalen organisatie.
De organisatie (HCC raceleiding, wedstrijdleiding of het OC) heeft het recht om op elk moment tijdens een racedag deelnemers te vragen hun ECU (Engine Control Unit) te laten controleren op de aanwezige Engine Map in de ECU. Deze dient ongewijzigd te zijn vanaf het moment dat de Engine Map op de ECU is ingesteld, en aangepast op de aanwezige Motor in het betreffende chassis. Tevens zal de ECU worden geborgd.

Motorsteunen
De originele motorsteunen mogen vervangen worden door een competitie versie geleverd door Fullcartuning B.V.

Controle
De wedstrijdleiding of het OC kan op elk gewenst moment het vermogen en koppel van de motor (laten) meten en/of het motormanagement-systeem (laten) uitlezen. Bij wezenlijke afwijkingen kan een straf worden opgelegd, zonder dat de oorzaak van de vermogenswinst wordt vastgesteld.

Artikel 6 - OVERBRENGING

Koppelingsplaat/drukgroep.
De koppelingsplaat en drukgroep zijn vrij mits op de standaard punten bevestigd. Vliegwiel dient origineel te zijn.

Differentieel & Versnellingsbak
De versnellingsbak en differentieel dienen in een originele configuratie aanwezig te zijn. De versnellingsbak met codering S80 en S9B zijn niet toegestaan!

Artikel 7 – ONDERSTEL/ STUURINRICHTING

Veren/schokbrekers
Deze dienen vervangen te worden door een schroefset zoals opgenomen in de verplichte race kit.

Camber en sporing
De voor en achter camber kit is opgenomen in de verplichte race kit, de afstelling staat vrij. De sporing staat vrij.

Ophanging
Ophangrubbers dienen vervangen te worden door de rubbers die zijn opgenomen in de verplichte racekit.
Stabilisatorstangen dienen origineel te blijven van het VTI model EG6 of EK4.
De wielophanging en chassis dienen ongewijzigd te blijven. Geen chassis brace, spoorverbreders met uitzondering van de voorgeschreven schroefset. Hierbij mogen ook de draagarmen aan de achterzijde vervangen worden door de geleverde draagarmen door Fullcartuning B.V.

Stuurinrichting
De stuurbekrachtiging mag verwijderd worden en het stuurhuis vervangen door een origineel niet bekrachtigd stuurhuis.

Artikel 8 - WIELEN EN BANDEN

Velgen
Deze dienen vervangen te worden door de voorgeschreven velgen uit de verplichte race kit.

Banden
Interstate DNRT Semi slick. Beide compounds zijn toegestaan. De banden dienen bij de voorgeschreven leveranciers aangeschaft te worden.

Artikel 9 - GRONDSPELING

Rijhoogte
De rijhoogte moet minimaal 80 mm zijn, gemeten in het midden van de auto aan de bestuurders zijde, met de coureur aan boord. Voor de controle hierop wordt een meetinstrument gebruikt dat gebaseerd is op de minimale hoogte. Er wordt gemeten bij het onderste punt van het subframe aan de voorzijde

Artikel 10 - REMMEN

Verplicht:

Alleen remmerij die origineel is uitgevoerd op het chassis mag mee gereden worden 262mm voor en 242mm achter. Hierbij dus remmerij van bijv. het ‘’MB’’ model zijn dus ten strengste verboden!

Remblokken/remschijven/remleidingen dienen vervangen te worden door de versie zoals opgenomen in de verplichte race kit.

Het ABS remsysteem moet verwijderd worden.
Remvloeistof is vrij. De remvloeistof moet ververst en helder zijn.
De stofkappen achter de remschijven mogen verwijderd worden.

Op de overige punten dienen de remmen origineel te blijven.
Handrem en remlicht moeten werken, handrem type staat vrij.

Artikel 11 – CARROSSERIE

Exterieur

Verstevigingen. De carrosserie mag op geen enkele wijze worden doorgelast of verstevigd. De oorspronkelijk geleverde carrosserie mag niet worden vervangen zonder toestemming vooraf van de TC.

Carrosseriedelen dienen in het algemeen op de volgende onderdelen na ongewijzigd te blijven. De volgende carrosseriedelen mogen wel gewijzigd worden;

-    Voorbumper
-    Achterbumper
-    Spoiler
-    Koplampen en achterlichten

Splitters, diffusors en het “wegsnijden’’ van stukken exterieur delen is niet toegestaan.

Wielkasten
Het is toegestaan om ruimte voor de banden te creëren in de wielkast, dit mag echter aan de buitenkant niet zichtbaar zijn.

Openingsmechanisme tank klep en de tank hals
Wijziging van het openingsmechanisme van de tankklep, en wijziging van de tankhals is toegestaan.

Bodypins
Het gebruik van bodypins op motorkap of kofferdeksel, met verwijdering van de standaard mechanismen, is verplicht. Zijn opgenomen in de verplichte race kit.

Interieur

Rolkooi
Er moet een rolkooi gelast zijn in de auto volgens FIA / Appendix J. Deze dient afgesteld en geleverd te zijn door een nog nader te bepalen organisatie.

Dashboard
Het dashboard cover dient ongewijzigd te blijven.
Uitzondering: Het aanpassen voor de rolkooi is toegestaan.
De kachelunit moet verwijdert worden i.v.m. de plaatsing van een buis tussen de buizen van de rolkooi aan de A-stijl.

Interieurpanelen en deurpanelen, incl. mechanismen, mogen verwijderd worden.
De deur moet vanaf binnen en buiten te openen zijn. Deur rand binnenzijde moet afgewerkt zijn, aluminium of rubber is acceptabel.

Glas
Al het glas aanwezig in de auto (ruiten rondom), moeten in originele staat blijven.

Stuurslot
Het stuurslot moet verwijderd worden.

Airbags
Airbags moeten verwijderd worden.

Transponder
Verplicht: De transponder voor de tijdwaarneming dient gemonteerd te worden aan de nummerbordplaatpositie aan de achterzijde van de auto.

Artikel 12 - ELEKTRISCH SYSTEEM

Accu
Het is verplicht om de accu naar achter de bijrijder stoel te verplaatsen. Deze moet goed vastgezet zijn. Accu is opgenomen in de verplichte race kit.

Verlichting
De verlichting voorzijde en zijkant mag verwijderd worden. Een mistachterlicht dient aanwezig te zijn en te werken. Mag een niet originele zijn.

Artikel 13 – BRANDSTOF / BRANDSTOF CIRCUIT

Brandstof
Uitsluitend gebruik van regulier (aan de normale pomp) verkrijgbare handelsbenzine met een maximum van 98 octaan is toegestaan, zonder enige toevoeging. Op verzoek van de wedstrijdleiding of de OC kunnen, op ieder tijdstip van de wedstrijd, brandstofmonsters genomen worden.

Brandstoftank
De brandstoftank dient geheel origineel te blijven en vloeistofdicht afgescheiden te zijn van het bestuurderscompartiment.

Artikel 14 – GELUID
Zie artikel 5. onder uitlaat.

Artikel 15 – SLOTBEPALINGEN

Geschillen
Bij geschillen wordt de beslissing of de auto en/of haar onderdelen wel of niet conform het reglement is, genomen door de wedstrijdleider en zo nodig in tweede instantie door de organisatiecommissie (OC). De uitspraak van deze commissie is bindend.

Wijzigingen op dit reglement zijn voorbehouden aan Stichting DNRT Zomer Avond Competitie auto’s. Dit reglement is door DNRT voor goedkeuring voorgelegd aan de KNAF.

Stichting DNRT Zomeravondcompetitie auto’s Bestuur Sectie Autorensport